top of page

Lentokummina toimiminen

 

Suomeen adoptoidut galgot tarvitsevat lentomatkalle

Espanjasta Suomeen ns. lentokummin, joka kuljettaa

koiran mukanaan lennolla.

Samalla lennolla voidaan tuoda myös aika ajoin useampi galgo.

Galgos del Fénix on Eviran rekisteröimä koirien maahantuoja

ja koirat tuodaan maahan kaikkia maahantulovaatimuksia

noudattaen. Lentokummina oleminen on helppoa eikä siitä

aiheudu kuluja kummille. 

 

Yhdistys varaa ja maksaa koirien lentopaikat. Espanjassa kentällä yhdistyksen yhteistyötarhojen edustajat tuovat koirat lentokentälle tarvittavine asiakirjoineen ja auttavat kentällä koiran lähtöselvityksessä. Koira matkustaa ruumassa matkatavarana. Tämä ei vaikuta lentokummin sallittuun matkatavaramäärään. Koiran asiakirjat ja mahdolliset lääkitykset kuljetetaan lentokummin käsimatkatavaroissa. Suomessa yhdistyksen edustaja on vastaanottamassa koiria. Lentokummeiksi ilmoittautuneet saavat yhdistykseltä yksityiskohtaiset ohjeet vielä ennen varsinaista lentoa.

 

Mikäli sinä tai tuntemasi henkilö on lentämässä Espanjasta (Malagasta tai Madridista) suoralla lennolla Suomeen, otathan yhteyttä! Jokaisella lennolla on rajattu määrä paikkoja ruumassa koirille joten mahdollisimman pikainen tieto lentokummista on ensiarvoisen tärkeää jotta koirapaikka/koirapaikat saadaan varattua.

 

Levitäthän tietoa myös eteenpäin ystäväpiiriisi jotta mahdollisimman moni koira pääsisi niin pian kuin mahdollista uuteen kotiinsa!

bottom of page